DÖNÜŞTÜR SANAT OLSUN

Projenin temel amacı, öğrencilere geri dönüşüm atıklarını değerlendirerek ve hayal güçlerini kullanmalarını sağlayarak görsel sanat çalışmaları hazırlamalarını sağlamaktır. Böylece atık malzemeleri kullanarak çevreyi korumaları gerektiğini hem de elde olan malzemeleri değerlendirmeleri hedeflenmiştir. Aynı zamanda öğrencilere sanatsal beceri kazandırmak, çevre bilinci oluşturmak, sıfır atık ve geri dönüşüm gibi kavramları uygulamalarla pekiştirip onların evrensel değerlere ulaşmasını sağlamak istenmektedir. Projenin bir diğer amacı ise bu sanatsal etkinlikle öğrencilerin, yaratıcılık, hayal gücü, el becerisi gibi kazanımlarını desteklemek ve onları eğlendirerek çevreye ve insanlığa dair duyarlılıklarının geliştirebilmektir.

“Dönüştür Sanat olsun” projesi kapsamında her ay atık malzemelerden bir özgün eser veya bir görsel sanat etkinliği yapılacaktır. Proje sonunda “Dönüştür Sanat Olsun” sergisi yapılacaktır.

Ekim ayı

Hayvanları koruma günü ile ilgili atık iplerden tablo etkinliği

29 Ekim Cumhuriyet bayramı için atık malzemelerden bayrak tasarlama etkinliği

Kasım Ayı